15 Nisan 2011 Cuma

Doğum Günün



 "Anne sen en çok hangi şarkıyı seviyorsun?"
 Hiç başını kaldırmadan dedi ki:
"Açık bırak pencereni
Örtme perdeyi bu gece..."
"O da ne öyle "dedim, on dört yaşın en şen sesiyle.İkimiz de gülümsedik sonra. "Eski bir şarkıdır "dedi.
...
Ilık esen bir rüzgar tülü havalandırıyorken gençliğini gördüm bir anda. Siyah beyaz bir film gibiydi gençliği. Ondüle yapılmış saçları, kısa kollu bluzü , siyah pileli eteği ile bahçeli evin en ışıklı odasında, tek kişilik bir koltuğa oturmuş. Siyah gözlerinde gizemli bir hüzün ve  kalkık burnu ile herşeye kafa tutar gibi mağrur. Bir fotoğraf çektirmek için poz veriyor. Üniversiteli nışanlısına postalanacak bu resim ihtimaldir.
...
Sen diyorum yirmi yaşın en asi sesiyle "Beni her ailesini beğendiğine vermeye kalkıyorsun. Evlenmiycem işte..." Siyah döpiyesinin üzerine yakası kürklü pelerinini giyiyor. Kapıyı tutan elinde iki pırlanta yüzük. Dışarı çıkıyor, gezmeye gidiyor. Çıkarken "Ben senin iyiliğin için söylüyorum" diyor.
...
Bordo rengi kadife bir elbise giyiyor. Kalabalık salonun içinde hemen farkediliyor. Siyah dantelden bir eşarp var başında. Siyah kocaman güller başında dans ediyor. Konuştukça kuş cıvıltısı gibi kahkahaları. Komik bir şey anlatıyor. Herkes mutlu.
...
Yatağın içinde, küçücük çocuk gözleri ile bakıyor. Kalkamıyor, yürüyemiyor, yemeğini kendisi yiyemiyor. " Ben, gidiyorum." diyor. Anlamazlığa veriyoruz. "Canım hepimiz gideceğiz. Acelen ne" felan gibi lafı kıvırmaya çalışıyoruz. "Yok yok bu gidiş başka" diyor.
...
Gitti tam beş sene oldu. Yaşasaydı bu gün yetmiş yaşına basacaktı. Siyah uzun ipek elbiseler giyip, inci küpeler takacaktı. Tatlı, sevimli bir ihtiyar olup torunlarına hikayeler anlatacaktı...

NOT: Yukarıdaki resim http://dostca99.blogspot.com/ dan alınmıştır.

5 yorum:

ruşyena dedi ki...

rahat uyusun...

Aylardan Şubat dedi ki...

Ruşen ,
İzcilikte biz sabah bayrak töreni yaparken, ülkemiz ve tün dünya izcileri için iyi dilek temnnisinde bulunuruz. Bir iki dakika sessiz içimizden dua ederiz. Dileğini paylaşmak isteyen olunca bir adım öne çıkar ve yüksek sesle dile getirir.Lider de "Dileğin dileğimiz olsun " veya "DİLEĞİN DİLEĞİMİZDİR"der. Dileğinizi okuyunca bu geldi aklıma,teşekkürler.
Dileklerinize katılıyorum.

....
Bol DİLEK'li bir yorum oldu. Bu sebeple DİLEK ablamı da anmadan geçemiycem.Sevgiler herkese.

Hayal Kahvem dedi ki...

Mümkündür canım. Unutma ama annem sonuna kadar asla ağlamayı, dertlenmeyi sevmedi. Ne mutlu... Arkasından sevgiyle yad eden, anılarını anlatırken gülen evlatları, torunları var.

O değil de, hüzün ki en çok yakışandır sana Aylardan Şubat:))
Hüzünleneceğiz elbet.

Halden Hikayeler dedi ki...

Sevgili Aylardan Şubat; Allah rahmet eylesin anneniz pırlanta gibi evlatlar yetiştirmiş; Hayal Kahvem'e hak vererek diyorum ki hüzündür size en çok yakışan, ellerinize sağlık, çok hoş bir yazı olmuş:)) Sevgilerimle...

Aylardan Şubat dedi ki...

Merhaba Sisi,
Güzel yorumunuz için teşekkürler.