26 Eylül 2010 Pazar

Eylül

Eylül sarışın sevgilim benim... Saçlarını savurarak ağır ağır rüzgarla dans eden.
Sıcaklığı hala tenimde gezinen, çok özleyeceğimi bildiğim hasretim Eylül! Sende nelerim gizlidir benim bir bilsen. Seni düşününce ilkokulun susamları dişlerime yapışmış, simit satılan kantini gelir aklıma bir anda. Turuncu çantalı, saçları iki örgü, dantel yakası kolalı, siyah önlüğü ve kurdelesi ile yedi yaşım yürür ilkokula doğru. Her Eylül, anılarla dolu kaldırımlarda yürürken hep çınarlardan dökülen yapraklardadır gözüm. Yıllar önce saçlarına düşen Eylül yaprağını bir el uzanıp almıştı sevda dolu. O sarı çınar yaprağı kaç yıl durdu Türk Dil Kurumu sözlüğünün arasında. Ben de her Eylül o gelmeyeni bekledim yıllarca. Sonra başka bir Eylül'de beklemekten vazgeçtim galiba. Sarı, asi, sıcak bir çok Eylül geçti hayatımdan... Her Eylülde okullara koşturdum. 

5 yorum:

Hayal Kahvem dedi ki...

Selam aylardan Şubat,
Bu yazınızı daha önce okumuştum. Ve çok severim bu yazınızı... Her cümle hayalimde tek tek canlanır.
Turuncu çantalı, saçları iki örgü, beyaz dantel yakası kolalı, siyah önlüğü ve kırmızı kurdelesi ile yedi yaşındaki Aylardan Şubat'ın Ulugazi ye doğru yürümesini hayal ederim sözgelimi? O vakitler tren yolu vardı değil mi? O vakitler İzmit içinden tren geçen şehirdi yani. Tren yolu boyunca ki şimdi yürüyüş yolu oldu,dizim dizim çınarlar.. Sahiden Eylül ya Ayardan Şubat çınarladrdan şimdi dökülmeye başladı mı yapraklar..
Ne diyeceğim Aylardan Şubat, hani kahve içelim diyorsunuz ya buluşalım mı o çınarların altındaki kafelerden birinde ne dersiniz? Başımıza konfeti gibi sonbahar yaprakları dökülürken sizinle aşk üzerine büyük bir iştahla muhabbet ederiz. Sevgiler.

Hayal Kahvem dedi ki...

Afedersiniz, o sarı minik tatlı bebek büyüdü mü acaba:))Benim için onu öper misiniz?

burcupc dedi ki...

Selam AŞ, İlhan Berk'in Otağ şiirini bilir misiniz? Eylül'ü tarifler bir cümleyle, ben bayılırım.

Aylardan Şubat dedi ki...

Selam Hayal Kahvem artık sizinle aşk üzerine pek sohbet edemiyoruz eskisi gibi değil mi? Nazara mı geldik yoksa? Sanırım ben Babil' de Ölüm İstanbul'da Aşk kitabını yarım bırakınca böyle oldum. Sevgilerimle.

Aylardan Şubat dedi ki...

Sevgili Burcu Polat Çam, katkınız için çok teşekkür ederim. ilhan Berk' i ne kadar sevdiğimi hatırlattınız bana...